Επειδή γνωρίζουμε τι λέμε…

Η ιεράρχηση προτεραιοτήτων στις Πολεοδομικές Μελέτες των οικισμών, είναι όντως δέσμευση της παράταξής μας. Άλλωστε ο υποψήφιος με την παράταξή μας Γιάννης Μαρίνος, ως αντιδήμαρχος, φρόντισε άμεσα, με την ανάληψη των καθηκόντων του, να καταγράψει την πορεία όλων των πολεοδομικών μελετών του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δόμησης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η φάση στην οποία βρίσκονται οι πολεοδομικές μελέτες των οικισμών, για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις, για το σχέδιο κάθε οικισμού χωριστά στη συνέχεια.
Το σχετικό έγγραφο, ως δημόσιο, προφανώς και βρίσκεται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη. Ο κος Γουναλάκης «κομίζει γλαύκα εις Αθήνας»! Στην επιστολή του προς τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αμμουδάρας, δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να αντιγράψει το κείμενο που αναφέρονταν στην έκθεση της Υ.ΔΟΜ. Και ως επίλυση, παροτρύνει τον Αναπτυξιακό να ασκήσει πίεση στον Δήμο, να ασκήσει με τη σειρά του πίεση στην Περιφέρεια, για το ζήτημα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο βαθμός ωριμότητας των μελετών, αναφέρεται συγκριτικά με τις αντίστοιχες μελέτες των άλλων οικισμών. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα η αναφορά στο βαθμό ωριμότητας της Αμμουδάρας, δεν καταδεικνύει σαν γεγονός, την δυνατότητα υλοποίησης, ΑΥΡΙΟ.
Άλλωστε μελέτες που έχουν σαν αφετηρία τη δεκαετία του 1990, έχουν ανάγκη προσαρμογής με τη σημερινή νομοθεσία και σίγουρα αναθεώρηση ή επικαιροποίηση. Και φυσικά η προώθηση και υλοποίηση πολεοδομικών μελετών για τους οικισμούς, συνδέεται άμεσα και αποφασιστικά, με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος, για την υλοποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού που έχει και την ευχέρεια χρηματοδότησης των αντίστοιχων Μελετών Εφαρμογής τους, όπου είναι και η ουσία του πράγματος. Αλλιώς, μένουν σχεδιασμοί «επί χάρτου»! .
Συζητήσαμε και γι’ αυτό στη συνάντησή μας.
Μιλήσαμε για πραγματικά και εφικτά χρονοδιαγράμματα. Δεν μείναμε στα λόγια. Όπως δεν θα μείνουμε στα λόγια και για τους άλλους οικισμούς, όπου «χτυπά η καρδιά» του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Πρέπει για κάθε μία από τις Πολεοδομικές Μελέτες να ληφθεί πολιτική απόφαση, για τον τρόπο αντιμετώπισης των ελλείψεων. Σε αυτό το σημείο έγκειται η αναφορά στην ωριμότητα της Πολεοδομικής Μελέτης της Αμμουδάρας. Προφανώς και η ευθύνη υλοποίησης των πολεοδομικών μελετών, σύμφωνα με τη προγραμματική σύμβαση, που υπεγράφη 31.03.2014, ανήκει στην Περιφέρεια.
Όσον αφορά επίσης το μείζον θέμα της Αμμουδάρας, δηλαδή την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την εμπλοκή της Κτηματικής Υπηρεσίας, θα επανέλθουμε άμεσα με τα απαραίτητα στοιχεία. Στοιχεία που εκτός των άλλων, θα καταδείξουν και την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, όπως άλλωστε δεσμευτήκαμε, να πράξουμε.
Γιατί σκοπός της Συνεργασίας Δημοτών, δεν είναι να ασκεί κριτική «εκ του ασφαλούς», όπως κάποιοι προσφάτως αποστασιοποιηθέντες από την εκλογική μάχη των δημοτικών μας εκλογών, αλλά να προτείνει ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες λύσεις, που θα δίνουν προοπτική στον τόπο μας.
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ